piatok 10. novembra 2017

keď neviem čo so sebou, tak...

znova ma chytajú zvláštne nálady. zlé nálady. spomeniem si na všetko, čo ľutujem, že som nespravila alebo spravila zle a ocitnem sa v bode, v ktorom človek nechce byť. nechcem zaťažovať vykecávaním sa svoje okolie. aj tak ide o rovnaké veci stále dookola. namiesto toho som si našla spôsob, ktorým si zlepšujem náladu. sama sebe. hocikedy.

veci, ktoré mi  za poslednú dobu spravili radosť:

  • denník na päť rokov. darček. ku každému dňu v roku prislúcha jedna otázka, na ktorú mám odpovedať. celkovo päťkrát, počas piatich rokov. vyrobené pre mňa osobne. naozaj.
  • varený ríbezlák na trhoch. zohrial. vyčaril úsmev na tvári. chutil. otvoril ústa. zahnal chmáry.
  • vyvlečenie sa z rečníckeho prejavu v škole. rečníctvo nie je moja šálka kávy, ani náhodou. nech akokoľvek veľmi chcem byť v poriadku, keď sa postavím pred akúkoľvek skupinu ľudí, nezvládam to. jednoducho trémistka.
  • s predošlým bodom súvisí prejav jedného spolužiaka, akoby na našu stužkovú. skoro ma rozplakal. vážne. už len rok. stredná mi bude chýbať a viem, že  by som sa nemala, ale cítim sa staro. ide to akosi príliš rýchlo. (moja radosť spočíva v tom, aký dobrý kolektív sme).
  • a s ríbezľovým vínom súvisí môj úspech v prehovorení spolužiačky, aby sa uliala z poslednej hodiny a šli sme spolu na trhy. 
  • menej sa stresujem kvôli škole. neočákavam také výsledky, aké som od seba očakávala v predošlé roky a to mi odoberá hromadu nervov, na úkor o čosi slabších výsledkov. čo už.
  • šampanské. darček. prekvapenie.
  • pistácie. veľa pistácií. milujem ich. a tiež nachos. 
  • rozhovory s Cristallom (spomínala som ho tu ako niekoho, kto mi dal úplne iný pohľad na svet a tak nejak dosť ovplyvnil moje zmýšľanie).
  • návštevy Červenovlásky. je fajn mať kamarátku, ktorá býva dve ulice od mojej školy a nejak chodí na výšku, ale nechodí.
  • Talian (platonická láska z predošlých článkov). už len tým, že je. a že konečne pri niekom nemám priveľké očakávania.
  • čína na obed. milujem ázijské jedlá.
  • bližší vzťah so Sestrou. 
  • obnovené členstvo v knižnici. váhala som, či sa oplatí, ale musím čítať. musím a chcem.
  • veľa kávy. a spríjemňovanie si učenia sa v kaviarňach. povaľačstvo.
  • kino a thor. hoci nemám moc rada marvelovské filmy, tento ma bavil. 
  • oznamko od kamaráta, ktorému neviem momentálne vymyslieť prezývku. dizajn - pulp fiction a vyzerá to úžasne!
  • pozvanie na oslavu osemnástky s fajn partiou ľudí. a zháňanie najlacnejšie jagra. chudobní študenti. 
  • nesmrteľná hudba. 

14 komentárov:

  1. Ja tomu nerozumiem, kde sa v tom dlhom zozname nájde miesto na tie zvláštne a zlé nálady?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. človek má dni, kedy je šťastný a usmieva sa, no a potom prídu momenty, kedy mu niečo ten úsmev zotrie z tváre. moje nálady sú premenlivejšie ako toto počasie, ktoré si von robí, čo sa mu zachce. ten dlhý zoznam je z neurčitého obdobia, ver mi, že priestoru pre horšie nálady je tam až-až.

      Odstrániť
  2. Ja ti verím, ale stačili by zmeny nálad raz mesačne, nie až toľko :)

    Je to zvláštne, že aj bezstarostný život musí niečo hlodať. Možno nejaké dotyky minulosti, alebo naopak, hmla budúcnosti.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. bejvavalo aj len raz mesačne.. zastihol si ma v horšom období. :D

      s tým bezstarostný by som dávala pozor, nikdy nevieš, čo sa v živote človeka skutočne deje a čo prežíva. :)

      Odstrániť
  3. tieto všelijaké "zvláštne" náladičky sú perfiš nie? :-) keby ich nebolo všetky tie radostné momenty by nič neznamenali

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. perfiš odtál potál. ale hej, v istom zmysle máš pravdu, bez bolesti by sme nevedeli, čo je radosť.

      Odstrániť
  4. Tie zlé nálady sú potvory ( fakt som použila to slovo? :D), u mňa sa objavujú celkom pravidelne, bez akéhokoľvek dôvodu. Príde večer, ja som sama so svojimi myšlienkami a je to tu. Gratulujem k tomu vyvlečeniu sa z rečníckeho prejavu, my sme ho tiež mali na hodine povinný a ja som bohužiaľ rovnaké šťastie nemala :/ Som extrémna trémistka, keď som stála pred triedou tak sa mi triasli ruky, kolená ale nejako som to zvládla. Utešujem sa len tým, že je to maturitný ročník, posledný rok na škole a potom budem mať svätý pokoj :D a taktiež by som ťa poprosila o tipy ohľadom toho, ako sa ti podarilo menej sa stresovať zo školy. Ja som kvôli nej klbko nervov :(

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A kde sú u nás také prestížne školy, z ktorých sa človek tak stresuje? Nemáš sa čoho báť. Predpokladám, že nie si hlúpa. Takže škola ťa môže maximálne len niečo naučiť. V opačnom prípade ti zase môže byť jedno. Takže ako vidíš, nie je dôvod.

      Odstrániť
    2. mary, presne, najhoršie je, keď zostanem sama so sebou a mám príliš veľa priestoru na premýšľanie. vtedy to často nedopada dobre.
      z prejavu som sa v konečnom dôsledku nevyvliekla, ale dala som to a som šťastná, že je to za mnou. public speaking nikdy nebol, nie je ani nebude moja šálka kávy.
      ako sa menej stresovať? ehm nie je to nejak dobra rada, ale čo som ja spravila bolo jednoducho ubrať z toho, čo ma nebaví a čo si myslím, že nebudem potrebovať (to sú pre mňa humanitné predmety) a viac sa venovať len tým, ktorým chcem. doteraz som tri roky šla naplno a často som to nezvladala a nervovala sa, teraz to beriem akosi flegmatickejsie ehm. ubrala som s rozumom, nie z lenivosti,aby si nepochopila zle. a snažím sa dodržiavať to, čo si rozplanujem a menej prokrastinovat. koniec koncov každý si musí nájsť sam spôsob, ktorý mu vyhovuje, veľa šťastia! :))

      Odstrániť
    3. a Roman, podľa mňa nezáleží ani na tom, či je niekto hlúpy alebo aká je prestížna škola, ale skôr na povahe. keď raz niekto inklinuje k tomu, že mu na veciach záleží a zároveň to nie je človek, ktorý vie, že to hravo zvládne a odosobni sa, tak ten stres príde nech sa deje čokoľvek a nech som akokoľvek dobre pripravená. neovplyvnitelne. a prirodzené.

      Odstrániť
    4. Ja som ju chcel povzbudiť. Samozrejme, že každý človek má nejaké predpoklady a danosti. Ale každý tým musel prejsť rovnako, jeden ľahšie druhý ťažšie. A nikdy dopredu nevieš.. len treba nazbierať odvahu, a postaviť sa voči strachu. Ak sa to podarí, je to dôležité víťazstvo.

      Odstrániť
    5. A ešte dôležitá vec. V takýchto situáciách neexistuje žiadne POTOM. Potom bude lepšie, potom budem vedieť, potom bude lepší čas.. potom sa nič nezmení, skôr môže byť ešte horšie.

      Odstrániť
  5. ach ten rečnícky prejav ani nespomínaj. som rada že s tým slovným spojením sa už viac nemusím dealovať :D talian zlepšuje život i mne, bohužiaľ však len cez svoje instastories a yt kanál. som nenapraviteľný stalker. a milujem zoznamy.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. aj sociálne siete vedia človeku zlepšiť náladu, pokiaľ tam narazí na správne veci. :D italianos robil dja na pasovacom a ja som tam nebola. :( až neskoro som zistila. čo už. a s tými zoznamami to mám rovnako

      Odstrániť