nedeľa 24. septembra 2017

ako sme všetci len zlátaninami sveta.

tak som tu znovu. presťahovať blog z blogu.cz sem ma definitívne presvedčilo niekoľko článkov, ktoré som si čítala na srdci blogu od novej správkyne - o ktorej som netušila, že existuje, toľko k môjmu záujmu o samotné vedenie domény. z jej prístupu mi na chvíľu zamrzol mozog, zdá sa, že to tam absolútne napredovať nebude a veľa sa nezmení. a tak sa ocitám u konkurencie, dúfam, že už na dlhšiu dobu. za niekoľko hodín som stihla dať tento priestor do ako-tak môjmu oku lahodiacemu stavu, i keď ani  teraz nie je všetko tak dokonalé, ako by som chcela. ale to býva málokedy. kladiem na seba a svoju prácu príliš vysoké nároky, no v konečnom dôsledku sa dokážem uspokojiť s "veď som sa vážne snažila".

príliš jednoducho sa prispôsobujem. nechávam sa strhávať prúdom myšlienok z okolia a hoci si výsledok poupravím podľa seba, základ tam ostáva. počúvam hudbu, ktorú počúva moje okolie, pozastavím sa nad novinkami, nad ktorými sa pozastaví moje okolie. nie je to dobré a akosi mi to na sebe vadí. chcela by som sa stať individuálnou osobnosťou - ako asi každý človek v našom svete, no je to možné, pokiaľ som prakticky zlepencom myšlienok okolia, sochou, ktorú tesali desiatky ľudí a každý z nich na nej nechali niečo zo seba, ale nič odlišné? neviem. 

dodatok: práve som si spomenula, ako som raz na filozofii dostala otázku, ktorá parafrázovala moju myšlienku z predošlého odseku a odpoveď jedného človeka ma zaujala väčšmi než ostatných. tvrdil, že sme tvorení naším okolím, chtiac či nechtiac. každý náš pohľad je výsledkom vplyvu prostredia. každý jeden. nie sme schopní sami splodiť čosi úplne nové, ako by sme aj mohli? hudba, ktorú počúvame, oblečenie, ktoré nosíme. naše životné presvedčenia, návyky, to všetko nám bolo dané od okolia. a tak sme tým zlepencom a nič s tým nespravíme, je to fakt. kam sa chcú hrabať všetky motivačné citáty, ako máš v sebe objaviť originálnu dušu?

9 komentárov:

  1. S tým záverom nesúhlasím. Okolie síce ovplyvňuje, a dosť výrazne. Ale tvoju podstatu nezmení, skór len určí ako sa prejaví.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. a čo vnímaš viac? tvoju podstatu alebo prejavy?

      Odstrániť
    2. Na sebe či na iných? Ja si práve ten vplyv uvedomujem, a preto sa snažím za tým všetkým hľadať tú podstatu, ona tam je, niekedy je to ako skryté tajomstvo. Kto ho dokáže objavovať ten má vyhraté. Otáznik.
      A ja, som ťažko ovplyniteľný.

      Odstrániť
  2. Tak teda vitaj na blogspote! Úplne ťa chápem, keď hovoríš o designe a celkovo nášmu "blogerskému" oku lahodiacemu výzoru blogu, nikdy nie sme na 100% spokojné, viem to hlavne zo svojej skúsenosti.
    Caroline

    OdpovedaťOdstrániť
  3. :) vitaj na blogspot-e! Tie trápne pokusy o zamaskovanie páchnucej mŕtvoly blogu sú smutné a ani Kerr či ako sa volá to nezachránla. Blog je proste mŕtvy.
    O nedokonalom dizajne by som tiež mohla kde čo hovoriť 😂 ale radšej som ticho...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem, za privítanie, ale tebe najmä aj za prvotnú myšlienku presťahovať sa sem. niet teba, hnila by som na blogu.cz doteraz, čo by ma v konečnom dôsledku len štvalo.

      Odstrániť
    2. :) Tak to ma teší. Hádam je to lepšie ako na blog.cz

      Odstrániť
  4. Až na to, že tých ľudí, ktorí ťa ovplyvnia, si môžeš vyberať ty sama.

    OdpovedaťOdstrániť