pondelok 25. decembra 2017

je to okej?

v skutočnosti som pravdepodobne iná, ako si myslia. nepatrím do ich sveta. nemám partiu, nemám najbližších kamarátov, ktorí by sa spolu bavili navzájom, s ktorými by som chodila na párty, piť, sfajčievať sa. nepôjdem medzi množstvo cudzích ľudí,  keď mám pocit, že by som sa tam cítila nekomfortne. mám strach zo spoznávania nových ľudí, nie som v tom dobrá. neotáčajú sa za mnou, som šedá myš, nepredvádzam sa, nemám rada nachádzať sa v centre pozornosti. neprekáža mi byť sama. nemám chuť skákať do vecí po hlave. príliš riešim, príliš premýšľam. nie som úplne spontánna, nedokážem to. nie som tá, ktorú pozývajú piť na bar, ktorú volajú tancovať, za ktorou sa otočia. nie som tá, ktorá sa uvoľní hneď, ako si podá ruku s niekým novým. nie som tá, ktorá riskuje len preto, aby mala zážitok. nie som tá, ktorá schytí prvú príležitosť, ktorá sa jej naskytne. nie som tá, ktorá nemá problém okamžite zapadnúť. som tichá, som hanblivá, v novej spoločnosti sedím a smejem sa na vtipoch ostatných, ale priamo príliš do rozhovoru neprispejem. nevadí mi ticho, bývam sentimentálna, mám rada jedno klišé za druhým. lepšie mi to ide so slovami na papieri ako s tými hovorenými. niekedy až príliš jasno dávam najavo svoje pocity a niekedy ich skrývam oveľa dlhšie, než je vhodné. ak vám to vadí alebo príde divné, nebavte sa so mnou a kašlite na to rovno teraz. som už raz taká a viem, že možno o veľa prichádzam a neužívam si život najviac, ako to len  ide, ale čo narobím? zmením samú seba od základov? naozaj je to správne? alebo je v poriadku ostať takouto?

10 komentárov:

  1. 1. je to v poriadku
    2. vzhľadom na doterajšie tvoje články mi ten opis k tebe vôbec nepasuje
    3. o pár dní príde zase určite nejaká optimistická vlna, ohnivá vlna : )

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. netuším, podľa čoho z minulých článkov súdiš, že by som nemohla byť takáto. fakt, že občas čosi podniknem v spoločnosti jednej z tých štyroch ozajstných kamarátok, ktoré mám, sa nerovná tomu, že by som chodila po baroch s partiou a užívala si každú sekundu života ako väčšina iných ľudí v mojom veku.
      a možno by som bola rada, keby si mi napísal, podľa čoho ti nesedí tento opis, konkrétne. :)) možno by mi presne pomohol pohľad nezainteresovaného.
      s tou vlnou máš snáď pravdu, v poslednej dobe som zas náladovejšia ako by bolo vhodné.

      Odstrániť
    2. Ak mi povieš k čomu ti dopomôže, resp. k čomu chceš dopomôcť, rád pomôžem :)

      Odstrániť
  2. Zvláštne, akoby som teraz čítala svoj vlastný životopis, pretože sa cítim úplne rovnako. Stratená v dave. Ako si to napísala ty: "naozaj je to správne? alebo je v poriadku ostať takouto?" Neviem, ale najradšej by som sa zmenila, pretože moje myslenie ma len ťahá dole do hlbín.

    Wear the Confidence

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ak ti to prekáža, tak sa pokús to zmeniť. ja sa momentálne neviem rozhodnúť, či mi to vadí alebo nie.

      Odstrániť
  3. Takýto životopis má veľa ľudí, dokonca by som sa nebál tvrdiť že väčšina. A ono sa to nakoniec vždy nejako utrasie, hladko či s ranami, a každý si nájde to svoje miesto. Alebo sa s ním zmieri.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ako by som počula seba!
    "je v poriadku ostať takouto?"
    podla mna asi hej. ludia sa boja samoty a tak sa radsej chodia ozierat. niekedy je to fajn ale lepsie to vyzera v predstavach a spomienkach ako naozaj.
    nejak s tym nebojuj a rob to co uznas za vhodne ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. možno ešte skôr ako samoty osamelosti. vlastne áno, toto bude aj môj "problém". asi to avšak bude celoživotný boj.

      Odstrániť
  5. Najdesivejšie na tom byť samým sebou je predstava, že so sebou musíme vydržať celý svoj život. A kto by chcel ostať s niekým, koho nenávidí?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. nenávisť je podľa mňa príliš silný pocit na opis tohto stavu (aspoň ja sa nenenávidím, to viem určite). len.. je pravda, že nikdy so sebou nebudeme 100%tne spokojní.

      Odstrániť