sobota 7. októbra 2017

tisíc nocí do dna.

nechápem, čo ľudia vidia na tomto ročnom  období. zo všetkých strán počúvam, aká je jeseň úžasná, ale prečo??? vonku je zima, ľudia sú chorí a nesvieti slnko, čo sú všetko dôvody vedúce k mojej momentálnej skepse. užiť sa ju dá len spoza okna zababušená v deke, čo je super, ale nie nonstop. už tretí týždeň som chorá, stále ma to neprešlo a mám pocit, že sa zaradím k zástupu tých, ktorí chodia so zapchatým nosom a kašľom konštantne od októbra do februára. juhu. 

včera som si z mierneho zúfalstva sama otvorila fľašu zámockej sviečky (týmto pozdravujem háčko, hah), ktorá mi síce nejak extrémne neulahodila (pozitívum: nevypila som ju celú, dokonca ani polku nie), asi som mala chuť na čosi sladšie, ale účel splnila a ja som chodila po dome vysmiata ako slniečko, ktoré mi tak chýba. dopozerala som seriál, skoro sa sentimentálne rozplakala pri poslednej polhodine a bolo mi dobre. i keď ma mrzelo, že som nešla na jarmok a dnes ani na bielu noc, neskazilo mi to piatok tak, ako som si myslela. podieľal sa na tom aj fakt,  že škola mi tento rok vychádza krásne - končiť o 11:40 je sen. 

odporučte mi dobrú hudbu, prosím. vypočujem si najmä rôzne podžánre rocku, punku,  alternatívnu hudbu a indie, (cloud) / (emotional)rap a podobne. vďaka!  

15 komentárov:

  1. Tá hudba tam vyššie, to je ako výplach mozgu..

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. mrzí ma, že nie každý má presne taký úžasný hudobný vkus ako ty.

      Odstrániť
  2. na chlad a nedostatok slnka. Ja tomu tiež nerozumiem. Ja potrebujem teplo k životu!
    Skús Zrní-skoč a Korben Dallas-Bolo nebolo

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. presne, teplo a slnko aspoň niekoľko hodín denne pravidelne! energia do života.
      ďakujem za tipy, korben dallas tiež môžem, oboje si vypočujem, aj to rádio. :)

      Odstrániť
  3. Poprípade https://somafm.com/player/#/all-stations
    Commercial free radio
    SomaFM má veľkú ponuku a každý si tam nájde to svoje. Takto lovím novú hudbu 😂

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Pre devčonky https://youtu.be/RhQX2-pyH2Y

    OdpovedaťOdstrániť
  5. ja jesenné počasie zbožňujem, keď som dnu, je teplo a na sklo mi klopú daždové kvapky. akonáhle sa spustí lejak pri tom, ako kráčam niekde von, jeseň z duše nenávidím.

    skús bon iver- lump sum, skinny love, alt-j- 3WW, a radiohead tak všeobecne. áno a ešte fleetwood mac, tých síce sama dobre nepoznám, ale skús si ich na spotify pustiť, od tých najznámejších.
    a najmä sa konečne vylieč :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. presne presne presne! akonáhle sa ma jeseň doslova dotýka, tak to už nie je príjemné.
      ďaaakujem vypočujem si. a liečiť sa snažím fakt aakfsalf

      Odstrániť
  6. Ešte jedno ti dám, to mi pripomenulo tie tvoje Horkýže slíže. https://youtu.be/L4_LCUhO7Yw

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. niežeby som nemala rada cudzojazyčnú hudbu, ale nejak nevidím zmysel v počúvaní niečoho, čomu nerozumiem ani slovo. dokonca ani názov kapely neprečítam. :D nejak som obmedzená na angličtinu, češtinu, slovenčinu a sem-tam nemčinu, ktorú síce tiež bohvieako neovládam, ale aspoň čítať viem

      Odstrániť
  7. ja mam rada iba tie jesenne dni, ktore su slnecne. inak na mna pada jesenny splin, ked su dni nechutne sive. vlastne je vsetko na nic. alebo nie. ja uz fakt neviem. zijem zo dna na den, neviem, co bude zajtra, tak sa zobudim do dalsieho jesenneho rana a snazim sa presvedcit sama seba, ze to ma aspon trochu zmysel. lebo inak by som sa na vsetko vykaslala a uz nikdy nevyliezla z postele.
    vcera som zacala byt chora, ale na Bielu noc som sa aj tak vytrepala. ved preco nebyt chora este viac, hlavne ked ma caka tento tyzden zapoctovka a ja zatial nic neviem? ale asi to za to stalo. znova zabudnut na svet okolo, aj ked medzi tisickami ludi. tusim nedavam uz vobec zmysel.
    pesnicky aktualne beriem vsetkym tie ich oblubene, lebo sama si ziadne neviem najst. tak sa prizivim aj na tych tvojich, ak dovolis.
    a prajem skore uzdravenie.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. dovoliiim si protestovat a hrdo obranit jesen, jesenocku.

    ja ju vzdy hltam plnymi duskami, veselo skacem na kazdy jeden list a pocuvam ako mi chrapci pod nohami. nechavam sa obletovat vetrom ci uz jemnym alebo ostrym ako britva. no a pohlad na tu vsetku farebnost naokolo mi dodava elan ako nic ine. vo vsetkych zositoch, knihach a vreckach mam pozastrkavane listy, gastany a tomupodobne fajnoty znaciace jesen. to uz zacina zavanat jemnym autizmos, ale tak naco sa tu budem hrat.. :D

    okay, uznavam, ked mi zacne jebat dazd na glavu a vyvracat dazdnik, ak ho ofc mam pri sebe, lebo ak nie tak som zazehnana, kedze kapucne nenosim. eeechh... zamotala som sa vo vlastnej vete. ci myslienke? no kazdopadne jesen cela ako je je moj najvacsi favorit az na obcasny dazd a mokro v topankach. mozno to bude tym, ze zas pre zmenu nemam rada tie jeble tepla, kedy sa mi potia este aj zahyby medzi laktami. to mam chut vrazdit pre zmenu ja.

    so soplami to uz je iny pribeh. nikdy nekonciaci. ale to este pride zimicka, kedy nebudu, ze klasik sople, ale cencule jak hrom.

    a k tej hudbe. co by som ti len, clovece, poradila?
    na zlepsenie jesennej letargie, ktora sa ta zmocnila ti posielam toto. rozhodne felice chytlave. https://www.youtube.com/watch?v=MybitgpQa9s

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. From Paris sity.. jaká moderná cigánčina. Predstavujem si, že takto nejak sa cítia tí návštevníci holandských coffeeshopov :)

      Odstrániť
  9. Ono to už nie je dobré, keď si doma otvoríš sviečku sama, vieš o tom :D Ale zase tak raz za čas to nerobí problém, že jo :) ja mám jeseň rada, kurevsky ju zbožňujem, chorá som viac menej nonstop, ale chápem, že na ľudí môže pôsobiť depresívne. No a čo sa týka hudby... ja si idem teraz najmä reggae, ale ak ti môžem poradiť okrajovo z niečoho iného - napríklad The Black Keys, 10 years, Fever Ray, Massive Attack, Velvet Underground, a v poslednom čase si brutálne frčím Looptroop Rockers - je to taký oldschool, ale perfektná hudba, čo ťa naladí :) hlavne song The Building, pusti si.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. presne. len raz za čas. tým umlčím vyčítavý hlások v hlave, ktorý mi tvrdí, že by som si nemala otvárať fľašu vína sama. :D vďaka moc za každý jeden tip na pesničku, tvoj vkus ma málokedy sklame, ak sa mám priznať! :)

      Odstrániť